nordamicus

OM OSS

Grundaren har ordet

“Jag ser ett ökat behov av specialisering”

Som ett led i modern webbutveckling har hög-designade webbplatser för advokater blivit ett måste. Precis som tidigare har en image varit mycket viktig för advokatyrket.

Man förväntas ha en professionell klädsel i rätten och på byrån, man måste ha en identitet som inger förtroende och integritet. Det räcker inte med ett fint kontor på ett bra ställe, snygg layout på brevpapper och visitkort och en  massa lagböcker i hyllorna.

Man måste idag även på allvar se till att man har en stark onlinenärvaro. 

Med en professionell webbplats, en välutvecklad marknadsföring via email, annonser, social media, nyhetsbrev, och stark klientservice ligger man steget före konkurrenterna.

Men det räcker inte att “bara ha en webbsida”. Det gäller att utforma presentationen i ett attraktivt och lättillgängligt format, och ge en visuell positiv erfarenhet till besökare.

Det gamla ordspråket om att en bild är värt mer än tusen ord är fortfarande helt korrekt, men lika positiv som en bra bild kan vara, lika katastrofal kan även en dålig bild eller presentation vara.

Det krävs kunskap och erfarenhet i design, copywrite och en förståelse för branschen för få fram en framgångsrik presentation. 

Marcus Hirn, VD

25 år av relevant erfarenhet

Bakgrund

Tillsammans med kreativa partners skapade vi nordamicus.

Jag är utbildad till Jur Kand och slutförde min utbildning på Uppsala Universitet för 25 år sedan.

Jag jobbade med affärsjuridik och drev en egen juridisk rådgivning i 10 år innan jag flyttade till USA.

Eftersom det amerikanska systemet är mycket olikt det svenska beslutade jag mig för att sadla om. Mitt focus blev webbutveckling och IT som jag har jobbat med i Los Angeles de senaste 13 åren. Som IT chef med ansvar för 50+ webbplatser, där jag byggde upp besökarantalet från 2 miljoner till en toppnotering på över 60 miljoner pageviews, fick jag ovärderliga erfarenheter vilka är grunden till mina webbutvecklings- och IT kunskaper.  

2013 startade vi ett amerikanskt Webbhotell (strikespeed LLC). I Juni 2020 flyttade jag hem till Sverige och beslutade mig för att starta en specialiserad webbyrå som uteslutande vänder sig till advokater och jurister.

Vi anser att med en modern design-approach, där man använder sig av vad vi kallar “designad legal layout” dvs en lättillgänglig, intuitiv, lättförståelig och korrekt presentation av sina juridiska tjänster på ett attraktivt och professionellt sätt, är avgörande för en framgångsrik webbnärvaro.

Marcus Hirn, Jur Kand
Grundare och VD